home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
New week, new school
Edukans Actieplatform
Magoma Orthodox Primary School “Happy birthday to Mila, Happy birthday to Mila”. Vandaag begint de dag gezellig met de verjaardag van Mila,...

New week, new school

Magoma Orthodox Primary School

“Happy birthday to Mila, Happy birthday to Mila”. Vandaag begint de dag gezellig met de verjaardag van Mila, inclusief slingers, ballonnen, cadeautjes en een leuk filmpje van het thuisfront. Ook is dit de start van een nieuwe week op een nieuwe school. De kriebels voelen we weer in ons lijf. We zijn erg benieuwd hoe deze school zal zijn. De rit is niet te vergelijken met vorige week. Gelukkig hebben we een licht ontbijt op en kunnen we het halfuur hobbelen aan. Wauw wat is deze school mooi. Ze hebben sinds een jaar een heel nieuw gebouw met ramen en lichte klaslokalen en zelfs een nooddeur in ieder lokaal.  De week wordt geopend met een mooi verhaal van Father Dimitrios. Ook Anne en Veronique lezen wat voor uit de Bijbel. Na onze introductie gaan we naar de klaslokalen waar onze docenten zijn met wie we deze week gekoppeld zijn. 

We merken meteen dat het mooie gebouw een verkeerd indruk geeft van de werkelijkheid. Er is geen keuken en niet alle lokalen hebben genoeg zitplekken. Ook hebben niet alle leerlingen boeken en er is beperkt aantal materialen om actieve werkvormen uit te voeren. Veel leerlingen zijn arm en krijgen op school nauwelijks te eten. Heel moeilijk om te zien en een uitdaging voor deze week. Na een vol dagprogramma is het ons voor het eerst gelukt om op tijd deze dag te eindigen. Helaas hebben we te vroeg gejuicht en start de auto niet. Gelukkig wordt dit snel opgelost door Deo, dus we hopen dat een andere auto snel komt. Ondertussen  gebruiken we onze tijd goed om dingen voor te bereiden voor morgen.

Katuugo Primary School

Vandaag begon onze dag anders dan normaal. Naast dat er een nieuwe week is aangebroken, hebben we ook een aanrijding gehad met een bodaboda. Dit was even schrikken, maar beide partijen zijn er goed vanaf gekomen. Het checken duurde maar vijf minuten. Verder werd er niks ondernomen. Het leven gaat door hier. We komen aan op de school, we worden hartelijk ontvangen door de docenten. Nadat we kennis hebben gemaakt met de docenten en de kinderen, begint onze standaard routine weer. Deze bestaat uit observeren en daarna feedback geven. Het is leuk om de verschillen te zien tussen de vorige school en deze school. We hebben het idee dat we hier ons steentje bij kunnen dragen. De buddy’s ontvangen de feedback graag en zijn hier hier heel blij mee. Morgen gaan we zien hoe zij deze feedback gaan toepassen. Als laatst stond op het programma het geven van een workshop over ALM. We hebben hier active learning methods geintroduceerd en geoefend. We zaten erg in de knoop tijdens deze lessen. Zie foto beneden. Tijdens de workshop werd onze flexibiliteit aardig op de proef gesteld. Dit merkten we toen het weer omsloeg. Het kwam met bakken uit de lucht vallen. De daken van de lokalen zijn hier niet tegen bestand. De druppels waren zo groot dat het geluid van de regen op de daken ervoor zorgde dat we elkaar niet meer konden verstaan. Inplaats van praten moesten we nu schreeuwen. Gelukkig kon dit de pret niet drukken. We hebben een leuke en interssante dag gehad en kijken uit naar morgen! 

Groeten Lisanne, Anne, Floortje en Nynke

Media bij bericht (6)

Reacties (5)

 • Ham Keurs
  3 jaar geleden
  Gewoon doorgaan dames. Jullie maken het verschil.

  Reactie rapporteren

 • Karin Thijs
  3 jaar geleden
  Weer mooie nieuwe ervaringen op de nieuwe scholen! Heel veel succes allemaal! (Moeder Nynke)

  Reactie rapporteren

 • Anne- Marie Keurs
  3 jaar geleden
  Wat doen jullie fijn en goed werk,Heb bewondering voor jullie allemaal!!!

  Reactie rapporteren

 • Grietje de Vries
  3 jaar geleden
  Mila alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Elke dag weer een nieuwe belevenis. Mooie periode om straks op terug te kijken.

  Reactie rapporteren

 • Willem
  3 jaar geleden
  Mooi verslag weer. Wat leerzaam en nuttig wat jullie daar allemaal doen!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen