home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Tot rust komen na een indrukwekkende week
Edukans Actieplatform
We staan om 7.00 uur bij de bus om te vertrekken met een packed breakfast en een packed lunch. We wachten op onze boterhammen in plastic z...

Tot rust komen na een indrukwekkende week

We staan om 7.00 uur bij de bus om te vertrekken met een packed breakfast en een packed lunch. We wachten op onze boterhammen in plastic zakjes maar krijgen een geheel in gepakt ontbijt en lunch in ijzeren bakken. Ook de theekan, de jerrycan juice, borden en bekers nemen we mee de bus in. De theekan overleeft helaas de eerste kuil in de weg niet. En het hete water stroomt eruit. We bevinden onszelf nu in een sauna.   

De reis zelf is indrukwekkend: dieren hangen vastgebonden achterop fietsen, hutjes van klei en stro, zwaaiende kinderen en prachtige vegetatie. We stoppen in een dorpje en nemen een plaspauze, halen wat lekkers en wachten zoals gewoonlijk. Vervolgens vervolgen we onze reis richting het noorden van Oeganda naar Murchison Falls National Park. De reis wordt ondersteund door ons prachtige gezang op klassikers zoals Hakuna Matata, The lion sleeps toningt en Africa!

De minuut dat we in het park zijn, spotten we onze eerste aap. Dit is duidelijk veel beter dan de Beekse Bergen! Het blijft niet bij één aap. Onderweg naar de boot (voor de watersafari) zien we prachtige vlinders, nieuwsgierige apen en wederom de veelzijdige vegetatie. Het lijkt alsof je in een film zit: zo onwerkelijk. Met wat tijdsstress komen we aan bij de boot. We zijn te veel gewend geraakt aan de Oegandese tijden. Op de boot vallen onze monden open. We zijn omringd met de mooiste dieren: olifanten, nijlpaarden, giraffes en antilopes.

 De prachtige Nijl verrast ons met een waterval. Om de boottrip compleet te maken, hiken we in de brandende zon naar het begin van de waterval. Dit is goed voor de been- en bilspieren en het zweet gutst van ons voorhoofd, maar de prachtige uitzichten zijn het allemaal waard. Wat een verschil met de drukte van de stad/dorp. Je voelt jezelf voor heel even alleen op de wereld.

 Voldaan en moe wachten we op onze bus. Tien minuten later wachten we nog steeds. Een half uur later wachten we nog steeds. Communicatiefouten zijn niet nieuw voor ons op deze reis. Wat blijkt Deo (de local manager) heeft ons inderdaad verkeerd begrepen... maar goed, na wat spelletjes komt de bus dan eindelijk aan. Met zonsondergang rijden we naar onze lodges.

 Bij aankomst krijgen we een zeer warm welkom van host Debby met natte handdoekjes en heerlijke juice. Onze wensen voor het diner worden opgenomen; ze hebben hier zelfs een beefburger. Hier maakt iedereen meer dan graag gebruik van. Het is heerlijk. Dit alles maakt het wachten helemaal goed. De banda’s (huisjes)  zijn simpel, praktisch en geven je een exotisch gevoel. Als het donker is en je wil van je banda naar de eetzaal, moet je worden opgehaald door een ranger, want op het terrein lopen buffels rond.

 We sluiten de avond af bij het kampvuur. Wat een indrukwekkende en bijzondere dag met deze gezellige groep mensen.

 Om 6.15 uur de volgende dag, zitten we weer in onze bus. De wild life experience gaat nu echt beginnen. Bij de ferry kijken we onze ogen al uit: de zon komt boven de Nijl op en verlicht langzaam de omgeving. Natuurlijk maken we hier een aantal foto's terwijl we wachten.

 Eenmaal aan de overkant staan ons grote verrassingen te wachten. Ranger George weet ons op de juiste momenten op de juiste plekken te brengen. Wij hebben zoveel geluk met het spotten van al deze dieren: Olifanten, giraffes, leeuwen, gieren, buffels, verschillende soorten herten, impala’s, apen en vogels.

Na 24 uur in dit mooie park te zijn geweest rijden we rustig terug naar ons guesthouse in Luwero. Na 2 uur rijden beginnen onze buiken te rommelen en stoppen we bij een hotel om het weekend in rust af te sluiten met een heerlijke chicken sandwich (voor onze begrippen een kiptosti).

 Wij zijn nu volkomen tot rust gekomen waardoor we morgen (maandag) weer met nieuwe energie kunnen werken aan het prachtige onderwijs programma van Edukans.

Media bij bericht (7)

Reacties (9)

 • Grietje de Vries
  3 jaar geleden
  Fantastische belevenis zoals jullie het beschrijven

  Reactie rapporteren

 • Willem
  3 jaar geleden
  Wat een mooi verhaal en prachtige foto’s. Wie is jullie fotograaf eigenlijk?!

  Reactie rapporteren

 • Han Keurs
  3 jaar geleden
  Fantastisch. Na een week van hard werken hebben jullie dit verdiend. Maar niet vergeten dat er maandag weer gewerkt moet worden.

  Reactie rapporteren

 • Marcia
  3 jaar geleden
  Wat n geweldige ervaringen zeg ! En zo mooi omschreven Geniet van jullie reis ! Groetjes !!

  Reactie rapporteren

 • Gerrie
  3 jaar geleden
  Wat fantastische om dat allemaal mee te maken. En prachtige foto's En een mooi verhaal Ik leef met juĺlie mee. Geniet van al deze ervaringen. Groetjes Gerrie

  Reactie rapporteren

 • Gert
  3 jaar geleden
  Mooi hoor! En zo groen ook!! Wel even prettig om tijd voor jezelf te hebben en even te genieten van de unieke natuur daar. Weer eens wat anders dan de Mastenbroekerpolder ;-) Succes deze tweede week!

  Reactie rapporteren

 • Bertie Daamen
  3 jaar geleden
  met veel belangstelling jullie verslag van de eerste week gelezen. Ben erg onder de indruk . Een bijzonder leerzame ervaring voor zowel jullie als jullie gastheren/vrouwen/kinderen lijkt me. geniet ervan en succes de tweede week.

  Reactie rapporteren

 • Helena vd Water
  3 jaar geleden
  Lieve dames, wat leuk om steeds weer van een ander een update te lezen. Africa is zo mooi en wat fijn dat jullie ook nog de tijd hebben om een stukje flora en fauna te bekijken. Een goede 2e week gewenst! Liefs van de moeder van Coot

  Reactie rapporteren

 • Nelly (moeder van Floortje)
  3 jaar geleden
  In één woord 'geweldig'. Fijne tweede week allemaal!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen