home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
First meeting
Edukans Actieplatform
TRING, TRING, TRING!!!! Het is 5:45 uur, tijd om uit bed te gaan. Behalve voor Nynke en Roos, zij draaien zich nog een keer om. Meteen al ge...

First meeting

TRING, TRING, TRING!!!! Het is 5:45 uur, tijd om uit bed te gaan. Behalve voor Nynke en Roos, zij draaien zich nog een keer om. Meteen al gewend aan de Oegandese tijden. Snel een droog broodje achter de kiezen gewerkt en de laatste puntjes worden op de i gezet. Om 7.00 uur stappen we de bus in op weg naar de PTC, dit is de Afrikaanse Pabo. Onderweg dringt het weer tot ons door: onverharde wegen, de natuur, de vele mensen op straat en de huizen/hutjes. We zijn in Oeganda. Om 8 uur komen we aan op de PTC, hier zetten we alle materialen klaar. Langzaamaan komen de teachers binnenlopen. De inloop zou van 8 tot 9 zijn, dus waren de Oegandezen er om half 10 (of nog later) ;)

Tijdens de inloop komen de teachers foto’s bekijken van o.a. onze familie en de seizoenen in Nederland. Het programma wordt officieel geopend met een aantal toespraken en een gebed. AMENNNN. Daarna gaan we met zijn allen naar buiten voor de workshop ‘Getting to know each other’. Hierbij introduceren wij energizers. We hebben o.a. de ‘Hockey Pockey’ en het spel de ‘Woosh’ gedaan. Hilarisch om te doen en we creëren een veilige sfeer. Vervolgens de workshop feedback: ‘Hoe geef je goede en zinvolle feedback?’. Iedereen doet actief mee aan het rollenspel. De ‘Active learning’ workshop volgt hierna. Daarna gaat de groep uiteen, de teachers en World Teachers gaan naar buiten, om onder de mangobomen actieve werkvormen uit te proberen, die aansluiten bij theorie van de ochtend. Ondertussen zitten de schoolleiders, inspecteurs en de CCT’s binnen om met elkaar samen het schoolleidersprogramma door te nemen en pedagogische kaartjes te gebruiken. De leuke, gezellige en leerzame dag sluiten we af met een speech en een gebed.

Wat was dit bijzonder, iedereen was heel gastvrij en vrolijk. We voelden ons erg op ons gemak door het warme welkom van de Oegandezen. Er werd goed voor ons gezorgd, we kregen zelfs drie keer een maaltijd. Na lekker door elkaar geschud te zijn in de bus, gaan we na het voorbereiden van de workshops voor dag twee lekker slapen. Morgen staat weer een vol programma op de planning. Welterusten!

Liefs, Mila en Lianne

Media bij bericht (8)

Reacties (2)

 • Grietje de Vries
  3 jaar geleden
  Ziet er goed uit meiden. Veel succes en dat jullie er veel plezier aan mogen beleven om daar les te geven. En dat de mensen iets van jullie kunnen leren.

  Reactie rapporteren

 • Dianne Soeters
  3 jaar geleden
  WoW! Prachtig werk en wat een samenwerking; nu al!

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen